Kırklareli 1 Şubesi

Zafer Haftamızı kutluyoruz

26 Ağustos 1071’deki büyük zaferimizin yıl dönümünü ve Zafer Haftası’nı kutluyor, milleti uğrunda canını seve seve feda eden şehitlerimizi rahmetle yâd ediyoruz.

Selçuklu Devleti ile Doğu Roma İmparatorluğu arasında gerçekleşen Malazgirt Meydan Muharebesi, Selçuklu’nun zaferiyle sonuçlanmış; bu zafer, asırlarca sürecek bir medeniyet hareketinin de nüvesini oluşturmuştur.

1071’den günümüze dek verilen mücadeleler büyük bir medeniyet hareketine de vesile oldu. Farklı kıtalara “iyilik” götüren, dünyadaki kötü örnekliklerin tamamıyla dışında sistematik bir “güzellik” oluşturan, oluşturduğu algıyla farklı dil, din, görüşten insanlara da hassasiyetle muamele edilebileceğini gösteren bir medeniyet hareketi…

Bu zaferin 948. yılını kutluyoruz. Tarih sahnemizin belki de ilk perdelerinden sayılabilecek bu zafer hadisesinden çok sonraları da ülke ve milletçe zaferlerle taçlandırdığımız birçok eşik var. Bunların en yakını da 15 Temmuz millet direnişidir. O gün de; Malazgirt’in açtığı kapıların kapanılmaması mücadelesi verilmiş, “Millet iradesi her şeyden önce gelir” şiarıyla zafer elde edilmiştir.

Eğitim-Bir-Sen olarak, başta Sultan Alparslan olmak üzere, canları ve kanlarıyla vatan topraklarını bizlere emanet bırakan aziz şehitlerimizi, bu uğurda her türlü maddi ve manevi fedakârlığı göstermiş olan gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyor, milletimizin Zafer Haftası’nı tebrik ediyoruz.