Kırklareli 1 Şubesi

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde Gazete Çalışanlarıyla Kahvaltıda Buluştuk

Eğitim Bir Sen Kırklareli Şubesi Yönetimi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde gazete çalışanları ile sabah kahvaltısında bir araya gelerek basın mensuplarının gününü kutladı ve sorunlarını masaya yatırdı.

Eğitim Bir Sen Kırklareli Şube Başkanı Selahattin KARANFİLER yaptığı açıklamada basın demokrasinin vaz geçilmez bir kurumu ve insan temel hak ve özgürlüklerinin gelişme alanıdır.

Toplum adına habercilik görevini yapan basının en önemli meselesi basın özgürlüğünün sağlanması ve korunmasıdır.

Basın ahlak ilkelerine, hukuka, özel hayata saygılı olarak çalıştığı sürece saygınlığı ve güvenirliği daha da artacaktır. Hayatın her koşulunda çalışan, can güvenliğini tehlikeye atarak haber peşinde koşan gazeteciler her türlü saygınlığı ve takdiri hak etmektedir.

Siz değerli basın çalışanları toplumun gören gözü, duyan kulağı, tutan elisiniz. Biz Eğitim Bir Sen olarak mesai kavramı olmaksızın zor şartlar altında çalışan gazetecilerin bu sektörde sendikalaşma oranının düşüklüğü, iş güvencensin olamayışının en önemli sorunlardan biri olduğunu biliyoruz ve bu durumun düzelmesini temenni ediyoruz.

Yeni Türkiye’nin inşasında, demokrasinin gelişmesinde, sağlıklı bir kamuoyunun oluşmasında basına çok önemli sorumluluklar düşmektedir.

Daha özgür, daha müreffeh bir ülke temennisiyle ahirete irtihal eden gazete çalışanlara rahmet diliyor, sizlere saygılar sunuyorum.

Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor, gününüzü kutlar ve başarılar dilerim dedi