Kırklareli 1 Şubesi

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Personeli Üyelerimiz İle Buluştuk

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde çalışan üyelerimiz ile 16.01.2023 Pazartesi günü bir araya geldik. Şube başkan yardımcımız Murat BALTALI’nın açış konuşması ile başlayan programımız, şube başkanımız Selahattin KARANFİLER’in hitapları ile devam etti. Şube başkanımızın konuşmasının ardından sözü, programımızın asıl öznesi olan üyelerimize vererek talep ve önerilerini dinledik.

 

3600 Ek Gösterge;

Yasal düzenlemeler yapılırken, yeni mağduriyetlere yol açılmamalıdır. Bu sebeple şef ve tekniker kadroları başta olmak üzere, 1. Dereceye yükselen tüm memurların 3600 ek göstergeden faydalanacağı şekilde torba kanunla düzenlemeye dahil edilmelidir.

 

Eşit işe Eşit Ücret;

Farklı bakanlıkların taşra teşkilatlarında, aynı pozisyonlarda çalışan personel arasında ciddi maaş farklılıkları olduğu, bu farklılıkların iş barışına ciddi zarar verdiği üyelerimizce ifade edildi. Milli Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında görev yapan personelinin maaşlarının iyileştirilmesi gerekmektedir.

 

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavları;

Bakanlık merkez ve taşra teşkilatında norm kadro açığı ile hizmet gereklerine göre belirlenen münhal kadrolar için görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları yapılmaktadır. Bakanlıkça 2015 ve 2018 yıllarında görevde yükselme sınavı gerçekleştirilmiş; ilgili tarihlerden bu yana herhangi bir görevde yükselme sınavı yapılmamıştır. Eğitim çalışanları arasında sınavın yapılması gerektiği yönünde haklı bir beklenti oluşmuştur. Eğitim-Bir-Sen olarak, Ekim 2021 ve Nisan 2022 Kurum İdari Kurulu toplantılarında, “Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavları ivedilikle gerçekleştirilmeli ve en geç iki yıllık periyotlarla yinelenmesi” yönündeki talebimizin derhal hayata geçirilmesinin önemine bir kez daha vurgu yaptık.

 

Yardımcı Hizmetler Sınıfının, Genel İdari Hizmetler Sınıfına Geçirilmesi;

Toplantıda gündeme gelen bu husus da, toplu sözleşme başta olmak üzere bir çok mecrada dile getirdiğimiz talebimizi bu vesile ile bir kez daha yineliyoruz. Yardımcı hizmetler sınıfında bulunan personelin büyük bir çoğunluğunun görevlendirme suretiyle genel idare hizmetleri sınıfı kapsamındaki görevleri yerine getirdikleri göz önüne alındığında, talebimizin haklı ve meşru bir zemine oturduğu da görülecektir.

 

Toplantımızda bunlara ek olarak birçok alanla alakalı talep ve öneriler üyelerimiz tarafından ifade edilmiş ve raporlaştırılmak üzere şube yönetimimizce gerekli notlar alınmıştır. Tüm üyelerimizin haklarını her zaman her alanda savunmaya devam edeceğimizi bir kez daha ifade ediyor, programımıza katılan tüm üyelerimize bu vesile ile bir kez daha teşekkür ediyoruz.