Kırklareli 1 Şubesi

YAŞANABİLİR VE YAŞATILABİLİR BİR TÜRKİYE İÇİN MÜCADELE ETMEYE DEVAM

Eğitim-Bir-Sen Kırklareli Şubesi İl Divan Toplantısı 22 Kasım 2016 Salı günü saat 19.00’da Kırklareli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde gerçekleştirdi. Toplantıya; Eğitim-Bir-Sen İl Yönetimi,Disiplin ve Denetleme Kurulları, İlçe Yönetimleri, Kadınlar Komisyonu ,Engelliler Komisyonu,Genç Memur Sen ve Emekli Memur Sen katıldı.

Şube Başkanı Selahattin KARANFİER “Sendikal mücadelemize bu güne kadar emek veren başta Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan olmak üzere emeği ve hizmeti geçen bütün sevdalılara ve adanmışlara şükranlarımı sunuyorum dedi.

Sözlerime balkanların bilge adam Aliya Izetbegovic’in bir tespiti ile başlamak istiyorum “Ben olsam Müslüman Doğudaki tüm mekteplere ‘eleştirel düşünme’ dersleri koyardım. Batı’nın aksine, Doğu bu acımasız mektepten geçmemiştir ve birçok zaafın kaynağı budur.”Eleştirel düşüncenin  olmadığı yerde gelişme,özgürlük  ve özgüven oluşmaz.Biz düşüncesi özgür,bir ayağı geçmişe bir ayağı geleceğe sabitlenen bir medeniyetin temsilcisiyiz.Yeni bir medeniyetin özgür ve zengin  bir Türkiye’nin inşası için sivil toplum kuruluşlarına çok önemli görev düşmektedir.

15 Temmuz süreci gösterdi ki içimizdeki ve dışımızdaki karanlık odaklar, bölgesinde güçlü,dünyada saygın bir Türkiye istemiyorlar.Bu manada 1 milyona yaklaşan üyesi ile Memur-Sen 15 Temmuz da ülkesine sahip çıkarak karanlık ve kapalı yapılara dur demiştir.Yıllarca devlete sızma planları yapanlar ülkenin kalkınması ve gelişmesi adına bir çaba harcamamışlar.Biz devleti sızılacak yer değil, sığınılacak yer olarak görüyoruz.

Birlik ve beraberliğin adresiyiz

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen’in Türkiye’nin harcı olduğunu ifade eden KARANFİLER, “Birliğin,beraberliğin,kardeşliğin,hoşgörünün ve özgürlüğün okuluyuz.Eleştirerek,üreterek ülkemize katma değer sağlıyoruz.Bu ülkede insana ve doğaya ait sorunları tespit etme ve çözüm üretmenin içerisinde Memur-Sen’in, Eğitim Bir-Sen’in çalışması,gayreti ve isteği var. Dolayısıyla yaşanabilir ve yaşatılabilir bir Türkiye için mücadele etmeye devam edeceğiz.İnsanımız ve insanlık için asla pes etmeyeceğiz” diye konuştu.

Teşkilat Eğitimlerimiz devam ediyor

KARANFİLER teşkilat eğitiminin önemine dikkat çekerek, teşkilatımızın bütün organlarını donanımlı,birikimli,nitelikli ve üretken hale getirmek için çalışıyoruz.Tarih,Edebiyat,Felsefe ,Sanat ve İlahiyat okumaları ile teşkilatımızı arıtarak ve donatarak geliştirmeğe gayret ediyoruz.Biz içimize ve dışımıza,dünyamıza ve ötemize yürüyüşümüzü rafine bir şekilde sürdürmeye çalışıyoruz. Fransız politik düşünür Montesquieu ''baktığın yer değil bakışın önemlidir''der. Eğitim Bir Sen olarak biz baktığı yeri değil bakışını önceleyen ve olumlayan bir anlayışa sahibiz .dedi

Bu bağlamda sendikamızın teşkilat eğitimleri gelişerek devam ediyor. Şube başkanları, şube başkan yardımcıları, ilçe temsilcileri ile  devam eden eğitim programları, iş yeri temsilcileri için ‘Sendika Formatörlüğü Eğitim Programı’ gerçekleştirilmiştir.Biz de takvim oluşturarak tüm iş yeri temsilcilerimize 'Eğitim Programı' uygulayacağız diyerek konuştu.

Sorunları söylenen değil ,söyleyen ve çözen bir sendikayız

Şube Başkanı Selahattin KARANFİLER kazanımlardan bahsederek'bir çok alanda kazanımlar elde ettik,yeterli mi ? yeterli olmadığı için çalışıyoruz. Sağımızdaki ve solumuzdaki sendikalar  hep sorunları konuştular,çözüm üretmediler.Biz yetkili sendika olarak mali,sosyal ,özlük ve özgürlük alanlarındaki sorunları söylenerek değil,söyleyerek ve çözerek  mücadele ediyoruz' şeklinde konuştu.

           Şube başkanının konuşmasının Ardından ilçe ziyaretinde komisyon başkanlarının gündemle Ilgili Değerlendirmeleri yapıldı.Burada da üye çalışmalarına ziyaretinde sendika alt komisyonlarının ilçelerde de aktif Olarak faaliyetlerde bulunması kararı alındı.

Genişletilmiş il divan toplantısında emekli Olan ziyaretinde sendika İÇERİSİNDE uzun yıllar Mücadele etmiş il disiplin kurulu başkanı Necmi ŞİMŞEK e plaket Sunumu yapıldı.

Program Sonunda katılımcılarla Birlikte Tarih öğretmeni tv24 te an ve an programı modaratörü  Koray ŞERBETÇİ nin Lozan konulu konferansı gerçekleştirildi.