Kırklareli 1 Şubesi

Kadınlar Komisyonundan Mevlana Etkinliği

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Selahattin KARANFİLER ,Kadınlar Komisyonunun Mevlana Haftası dolaysıyla kadın üyelerine yönelik düzenlemiş olduğu " İnsan ve Hoşgörü Konulu"   Programına katıldı. Kırklareli Eğitim Bir Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Yeliz YANAR yapmış olduğu açılış  konuşmasında,kadın üyelerimizle bir araya gelerek tanışmak,kaynaşmak  adına  bu programı düzenledik.Ayrıca Mevlana Haftası dolaysıyla da Mevlana'nın Felsefesini anlamak için " İnsan ve Hoşgörü Konulu" konferans hazırladık. Eğitim Bir Sen olarak kadını önceleyen ve öncü kabul eden bir anlayışa sahibiz diyen YANAR ,konuşmasını hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür eder saygılar sunarım diyerek bitirdi.

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Selahattin KARANFİLER , düzenlemiş oldukları programdan dolayı Kadınlar Komisyonumuza teşekkür ediyorum.KARANFLER insanlık dünya sahnesindeki yolculuğuna kadın ve erkekle birlikte başlamıştır.Bu büyük insanlık ve medeniyet yolculuğunda erkek egemen ideolojiler,siyasal ve sosyal yapılmalar insanlığı yatay ve dikey olarak parçalamıştır.Yeni bir Türkiye'nin ve Yeni bir Medeniyetin inşası için kadınlara ihtiyaç vardır.

Şube Başkanı Selahattin KARANFİLER, varlığın bedeni dünyadır. Ruhu ise ahirettir. Bir şeye mana veren ve canlı tutan ruhtur. Bu açıdan baktığımızda insanlığın bedeni erkekse ruhu kadındır. İnsanlığın ruhu olan kadını sosyal ve siyasal alandan çıkardığımız zaman insanlığın ıslahı ve gelişmesi mümkün olmaz. Biz Eğitim Bir Sen olarak kadını insanlık boyutunda önceleyen, sosyal hayatta ise öncü kabul eden bir anlayışa sahibiz.

 

Ülkemizde ve Ortadoğu'da büyük tuzaklar ve planlar kurulmaktadır. Bu planların gerçekleşmesi için uluslararası güçler ülkemize ve Ortadoğu'ya terörü servis ediyorlar. İçimizdeki ve dışımızdaki gizli ve karanlık odaklar, masum görünümlü terör bu planın parçasıdır. Gezi olayları,15 Temmuz darbe kalkışması ve güvenlik güçlerimize saldırılar gelişen, büyüyen, bölgesinde güç olan ve uluslararası sözü olan Türkiye'yi durdurmak, parçalamak, diz çöktürmek hamleleridir. Biz 1 milyon üyesiyle Memur Sen olarak ülkemizin parçalanmasına ve kaosa sürüklenmesine asla izin vermeyeceğiz.

 

Halep'te insanlık dramı yaşanıyor, insanlık suçu işleniyor, katliam ve vahşet sergileniyor. Türkiye dışında sesini çıkaran ülke göremiyoruz. Halep’e yardım elini uzatan yine biziz.Memur Sen olarak  “Halep'e yol açın sloganıyla yardıma koşuyoruz.İstanbul'da şehit düşen aslanlarımıza rahmet gazilerimize acil şifalar dilerim.Çıktığınız  bu büyük insanlık ve medeniyet yolculuğunda başarılar diler saygılar sunarım" ifadelerini kullandı.

 

Program İmam Hatip Ortaokulu Öğretmeni Tuğba ATALAY’ın" İnsan ve Hoşgörü Konulu"   konuşması ve ardından Merkez Kuran Kursu Öğretmeni Mine Önder’in Musiki Dinletisi tamamlandı.