Kırklareli 1 Şubesi

Pınarhisar da Teşkilat Eğitimi Yapıldı

Eğitim Bir Sen Kırklareli Şubesi, Pınarhisar İlçesi İşyeri Temsilcileri Eğitimini tamamladı. Sendika Eğitim Formatörü Şube Başkan Yardımcısı Ramazan ÇETİN Sendikaların Yasal Dayanağı ve Teşkilat Kültürü, Pınarhisar İlçe Temsilcisi Hüseyin ERTUĞRAL Sendika Tarihi ve Kazanımlar Hakkında sunum yaptılar.

Eğitim Seminerinde konuşma yapan Şube Başkanı Selahattin KARANFİLER, fikir birliği, eylem birliği ve söylem birliğini oluşturmak ve kurumsal kimliğimizi derinleştirmek için işyeri temsilcilerimizin donanımlı, birikimli ve kimlikli olması gerekir.

Bizler çoklukta birlik, birlikte çokluk felsefesiyle işyerlerimizde ilişkilerimizi sürdüreceğiz. Asla gruplaşmaya, kutuplaşmaya gitmeyeceğiz ve ideolojik olmayacağız. Eğitim Bir Sen İşyeri Temsilcisi konuşulabilir, tartışılabilir ve danışılabilir bir kimliğe sahip olacak. İlimizde birinci ve yetkili sendika olmamız sizlerin sayesindedir. Sizler ilçeyi, ili ve genel merkezi temsil ediyorsunuz.

Eğitim Bir Sen proje üreten ve ülkenin sorunları konusunda elini taşın altına koyan bir sendikadır. Güncel bir konu olan müfredat ile alakalı sendikamız, gecikmiş bir reform olarak müfredatın demokratikleşmesi konusunda bir çalışma yaparak basına ve hükümete sunmuştur. Herkes eğitimdeki müfredatın olumsuzluğu ve yetersizliği konusunda muhalif söz söylüyor. Fakat kimse çalışma, araştırma yaparak proje sunmuyor. Eğitim Bir Sen bu konuda uzmanlarca çalışma yaparak kamuoyuna ve hükümete müfredat çalışmasını aktarmıştır. Yabancı Dil konusunda da rapor hazırlamış ve sunmuştur. Biz sorunları tespit eder ve çözümlerini sunarak sözümüzü söyleyen bir sendikayız.

Değerli işyeri temsilcileri buradan alacağınız eğitimle sizler sendikal bilinç ve birikimle hem eğitime hem de sendikamıza katkı sağlayacaksınız.

Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür eder ve başarılar dilerim